Om Viron Media

Viron Media gruppen är en större svensk e-handelskoncern med flera välkända och rikstäckande varumärken inom framförallt media och skolområdet. Tillsammans har våra butiker över en halv miljon aktiva kunder årligen och vår verksamhet sysselsätter över 300 personer på högsäsong.

Affärsidé och vision

Vi på Viron har alla en sak gemensamt, vi älskar att arbeta med människor och nätet är vårt andra hem, vår affärsidé är att göra vardagen smidigare och roligare för de många människorna. Detta gör vi genom att erbjuda produkter och tjänster via nätet som alla har en viktig funktion och nytta i vardagen på ett okomplicerat och enkelt sätt. Som leverantör till våra kunder är vi mer än en distributör, vi tar ansvar för hela kedjan från start till slut och merparten av de produkter vi säljer har vi själva skapat, designat och producerat från grunden. Detta gör att vi kan garantera våra kunder produkter av rätt kvalité från start till slut; samtidigt kan vi hålla en prissättning som gör dem tillgängliga för de många människorna. Med väletablerade varumärken, en djup kunskap och innovativa utvecklingsprojekt tar vi snabbt nya steg mot vår vision att bli marknadsledande i norden inom våra respektive produktsegment.

Målgrupp och produkter

Vi arbetar med flera spännande och roliga men också unika och krävande målgrupper. Varje år levererar vi produkter och tjänster till över 600 000 barn och skolungdomsfamiljer runt om i hela Sverige. Vår basprodukt är bilder och bildminnen; med Sveriges största fotografkår fotograferar vi årligen miljontals bilder som bevarar de viktigaste minnena - tiden i skolan, drömmen om att genomföra Vasaloppet och mängder av andra händelser i livet. Vi har nyligen börjat etablera oss inom mode segementet med ett nytt och unikt koncept. Bland våra kunder finns också 1000-tals skolor och företag som vi leverar tryck- och marknadsföringstjänster till - allt via nätet förstås.

Historia och Ägare

Viron Media gruppen bildades under 2012 genom förvärv av ett antal fristående och starka slutkonsumentvarumärken. Idag drivs varumärkena fortfarande helt fristående men med en gemensam ägare i Viron Media Gruppen. Viron Media är i sin tur ett helägt dotterbolag till den privatägda företagsutvecklingkoncernen CIMON Enterprise med bas i Karlshamn, Blekinge. Detta betyder att varje enskilt bolag och varumärke kan få rätt förutsättningar för att utveckla genom tillgång till lång erfarenhet av företagsutveckling, ett stort internationellt kontaktnätverk och en stor finansiell styrka. Flera av varumärkena inom Viron Gruppen har funnits i flera decennium och varit verksamma inom bland annat postorder och butiksverksamhet i många år, det äldsta varumärket bildades redan på 50-talet.

Våra varumärken

Inom Viron Media koncernen finns flera välkända och rikstäckande varumärken med en lång och framgångsrik historia men också yngre som är i en spännande utvecklingsfas med att etablera nya produkter och tjänster. Här nedan ser du några av våra varumärken.

Photomic

I samarbete med 1000-tals skolor fotograferar våra 75 fotografer varje år närmare 300 000 glada barn och ungdomar runt om i hela landet. Vi fotograferar också några av Sveriges absolut största och mest uppskattade sportevent och evenemang.

Kungsfoto

Marknadsledande inom skolfotograferingar och framkallning av skolfotobilder. Förutom att beställa traditionella skolfotoark kan du också använda dina skolfotobilder för att beställa fotoprodukter.

Galio of Sweden

Ett modeföretag med den ena foten i den svenska myllan och den andra i den italienska stöveln. Vi erbjuder det bästa av två världar – högsta kvaliteten och hetaste trendkänslan.